Varsågod!
                        Här kan du nu gratis
                  ladda hem några program
jag gjort för personer med autism. Det är några gamla program jag gjorde tillsammans med Nimbusgården och Handikappinstitutet. Kända som "Nimbus dataprojekt" och senare i en omarbetad version som "Jag Kan Själv CD´n" från PåVäg.

Programmen från CD'n ligger här var och en för sig, så du behöver bara ladda hem de program du vill använda.

- Menyprogrammet
- Ord bild
- Tecken
- Sortera
- Målarbok
- Pussel
- Siffra
- kort info om programmen

Programmen är packade i Zip-format och behöver packas upp innan de går att installera. Alla programmen går att individanpassa, men de går även att köra direkt efter installation, utan att göra några inställningar. För att "Menyprogrammet" ska fungera utan att först göra några inställningar, måste du dok ha installerat "Ord bild", "Pussel", "Tecken", "Målarbok" och "Siffra" först, eftersom de är de programmen som startas i menyn med standardinställningarna.


	


 

Hem Steg för steg Downloads Om mig

Här nedan finns ett pusselprogram som jag håller på med att utveckla. Det är inte helt klart ännu, men du kan prova att lägga ett par pussel här "online". I programmet kan du lätt lägga in egna bilder och sedan lägga pussel med dem på datorn. Det går att ställa in olika svårighetsgrader och visa olika belöningar efteråt.

  • Pussel med foto på vårat hus, Pusslet är med konturer och bakgrundsbild. --> spela här
     

  • Pussel med en ritad bild från boken Kalas Alfons, det är till en flicka med autism som är mycket intresserad av Alfons just nu, så jag hämtade denna bild på Internet. Pusslet är inställt att visa konturer men ingen bakgrundsbild. --> spela här